Bröllop med häst och vagn

Bröllop

​​​​​​
Vi erbjuder en elegant häst i sina bästa år, välskötta seldon och en vacker Viktoriavvagn med suflett vid behov. Neroshyrverk har varit verksamt i 20 år och haft ca: 120 nöjda kunder. Så långt det är möjligt anpassar jag mig till brudparets önskemål.
Jag upplever att dom flesta brudpar njuter av att få sätta sig i vagnen efter vigseln att slippa anspänningen och äntligen bli ensamma med varandra och kunna uppleva lugnet, naturen och det vackra vädret ( det tycks alltid vara vackert väder när jag kör! )
Jag håller på för att jag tycker att det är roligt. Jag vill gärna försöka värna om de gamla körtraditionerna. Häst ,seldon, vagn och klädsel ska passa ihop. Som  ägare till ekipaget kör jag oftast i grå cylinderhatt, frack, ridbyxor,körförkläde och ridstövlar. Hade jag varit anställd hyrkusk skulle jag haft en svart cylinderhatt. Höst till vår kör jag i en kuskrock som tillhört greve Johan Sparres kusk på Brohof utanför Stockholm. Till den en skärmmössa eller pälsmössa och över axlarna en vargskinnspellerin.

​​​​​​​​​​​​​​Hyrverkets första häst var Nero eller Nerium som han egentligen heter ( efter Nactus )  Han var 4 månader när jag köpte honom. Han har alltid varit en otroligt snäll och lätthanterlig häst. En perfekt första körhäst. Han har tjänat mig på ett fantastiskt sätt i 18 årNumera är han 24 år och pensionerad och väl omskött av Eva Tomsson en god vän.

Efterträdaren Santorini ( Santana-Herkules ) köpte jag efter några misslyckade försök att hitta en isabellfärgad häst lik Nero. Jag fick se ett foto av ett föl som jag inte kunde motstå. Väldigt oproffesionellt ! Han var inte ett självklart ämne som körhäst men jag har aldrig ångrat mig.  Han har vuxit in i rollen och är nu en elegant och energisk häst
som är väldigt rolig att köra. Han rids av Ulrika Lindberg som debuterat framgångsrikt i medelsvår B dressyr. Jag är väldigt stolt och det ska bli spännande att se hur långt dom kan gå.

Vi kör inom en radie på 10 mil från Avesta men det händer att jag gör undantag. Som längst har jag kört i Sigtuna-Märsta. Annars är det vanligtvis Uppsala.- Västerås-Köping åt söder, Mora åt norr ,Gävle åt öster och Örebro åt väster.

Om det är någon som önskar sig ett vinterbröllop och alla parametrar sammanfaller (rikligt med snö och ingen sand ) så har jag en vacker släde köpt på auktion efter greve Johan Sparre ett slädnät och bjällror.

Mvh
​​​​​​​Carl-Olof Svensson